در آسانسورهای مسافری که بر اساس استاندارد EN طراحی و اجرا می گردد بطور کلی آسانسورها یک درب کابین دارند که موتور درب روی آن سوار است و به تعداد طبقات درب طبقه که آنها فاقد موتور می باشند. کابین به هر طبقه که می رسد درب کابین با قفل درب طبقه درگیر شده قفل را آزاد کرده و درب طبقه را نیز همراه خود باز می نماید. در ادامه با معرفی انواع درب آسانسور، با شما همراه هستیم.
درب لولایی ساده
شامل آسانسورهایی بوده که کابین آسانسور فاقد درب بوده و هر طبقه یک درب لولایی که با دست باز میشد. یک فتوسل در ورودی کابین وظیفه حفاظت بهره برداران را هنگام ورود و خروج از کابین به عهده داشت این تیپ آسانسورها برای کاربری های معمولی و مسافری منسوخ گردیده و استاندارد های جدید بهره برداری آنها بلا مانع می باشد.
درب نیمه اتوماتیک
شامل آسانسورهایی می شود که یک درب کابین مجهز به موتور درب داشته و به تعداد طبقات درب های طبقه لولایی که با دست باز می شوند دارند. دربهای نیمه اتوماتیک عمدتاً در آسانسورهای کوتاه و ارزان قیمت استفاده می شوند نقطه ضعف آنها وقتی است که یک فرد معلول روی ویلچر بخواهد از آسانسور استفاده کند یا اینکه شخصی که لوازمی در دست دارد باید آنرا به زمین گذاشته و درب را با دست باز نماید نقطه قوت آن ارزان و سادگی آن است لذا کمتر آسانسور به جهت خرابی درب از کار می افتد.
درب تمام اتوماتیک
اصطلاحاً به آسانسور هایی گفته می شود که یک درب کابین مجهز به موتور درب، و به تعداد طبقات درب طبقه کشویی دارند لذا برای ورود و خروج از کابین افراد نیازی به دخالت دست نیست این تیپ آسانسورها در زمره بهترین و با کیفیت ترین آسانسورهای مسافری می باشند و در تمامی برج های بلند مرتبه و کوتاه با کیفیت از این تیپ آسانسورها استفاده می شود.
تقسیم بندی دربهای اتومات بر اساس جنس فریم و لته ها
اگر دقت کرده باشید دربهای طبقات اتوماتیک شامل یک فریم (چارچوب) ثابت و چند لته متحرک می باشند.
دربهای اتوماتیک با رنگ کوره ای ( الکترو استاتیک):
در زمره متداول ترین و ارزان ترین دربهای اتوماتیک می باشند. جنس بدنه آنها از ورق فولاد بوده که روی آنها را رنگ کوره ای پوشانده و در مقابل خوردگی و زنگ محافظت می نماید.
دربهای اتوماتیک با روکش استیل:
همان دربهای رنگی را با ورق استیل پوشانده و موجب زیبایی و تنوع در طرح و رنگ استیل می شوند بدیهی است که نسبت به دربهای رنگی گران تر و شیک تر می باشند.
دربهای اتوماتیک تمام استیل:
حال اگر بجای ورق های فولادی در ساخت لته ها و فریم درب از ورق های استیل استفاده شود دیگر نیازی به روکش هم ندارند لذا سرعت تولید هم بیشتر می شود و در مکان های بسیار مرطوب و آلوده شیمیایی این تیپ درب ها توصیه می شوند.
دربهای اتوماتیک استیل شیشه:
معمولاً فریم ها استیل یا روکش استیل استفاده می شود لیکن لته ها شیشه ای با فریمی استیل در طرح و رنگهای مختلف ساخته می شوند. این دربها عمدتاً در آسانسورهای فانتزی مراکز تجاری و آسانسورهای پانوراما در هتل های لوکس استفاده می شوند.
دربهای اتوماتیک تمام شیشه:
شامل دربهایی است با فریم استیل یا روکش استیل و لته ها تمام شیشهاین دربها در زمره گران ترین و زیبا ترین دربهای آسانسور می باشد که برای مراکز تجاری و هتل ها توصیه می شوند.لته ها از دو لایه شیشه سکوریت که ما بین آنها لمینیت شده تشکیل می شود و جهت اطمینان از ایمنی سازندگان موظف به گرفتن گواهی تست آونگ که نوعی تست ضربه است می باشند.
تقسیم بندی دربهای اتوماتیک بر اساس جهت باز و بسته شدن
با فرض بر این که یک ناظر در لابی ساختمان روبروی آسانسور ایستاده باشد اگر درب به سمت راست ناظر باز شود آنرا تلسکوپی راست باز شو می گویند اگر به سمت چپ ناظر باز شود آنرا تلسکوپی چپ باز شو گویند حال اگر از وسط باز شود آنرا سانترال می گویند.
تقسیم بندی دربهای اتوماتیک بر اساس تعداد لته:
متداول ترین آسانسورهای دنیا به لحاظ تعداد لته دولته می باشند
با فرض وجود ناظر بیرونی: تلسکوپی 2 لته راست بازشو/ تلسکوپی 2 لته چپ بازشو/ تلسکوپی دو لته چپ بازشو/ تلسکوپی دو لته راست بازشو/ سانترال دولته
به لحاظ محدودیت فضای چاهک آسانسور طراحان مجبور می شوند از دربهایی با تعداد لته های بیشتر از دو لته استفاده نمایند که در این صورت مبلغ بیشتری باید برای تامین دربهای آسانسور بپردازند. تعداد لته های بیشتر از دو لته استفاده نمایند که در این صورت مبلغ بیشتری باید برای تامین دربهای آسانسور بپردازند
تیپ های متداول بیشتر از دو لته:
- تلسکوپی سه لته راست باز شو
- سانترال چهار لته ( دو لته به راست و دو لته به چپ باز می شوند)
- تلسکوپی سه لته چپ بازشو
- سانترال شش لته ( سه لته به راست و سه لته به چپ باز می شوند)
معمولاً دربهای سانترال چهار و شش لته برای آسانسورها باری با ظرفیت 5000kg به بالا بازشوی تا 5000mm نیز کاربرد دارند.
در پایان باید گفت…..
در این مقاله تمام نکات لازم برای آشنایی شما با انواع درب آسانسور بیان شد، چنانچه به راهنمایی بیشتر نیاز دارید میتوانید از طریق راه های ارتباطی با مشاوران واحد فنی پریسما در ارتباط باشید.